Capítol sobre l’enaltiment al terrorisme al llibre “Antígona emmordassada”.

Antígona emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans.

Aquest 23 d’abril ha vist la llum el llibre “Antígona emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans”, publicat per Tigre de paper edicions, dintre de la col·lecció Llibres per la unitat popular.  En aquest llibre reflexiono amb la Maria Josep Martínez sobre els delictes d’enaltiment al terrorisme i la seva aplicació. El capítol porta per títol “De la pancarta al twitter: la repressió al perill del pensament dissident” i el trobareu a partir de la pàgina 71. També està disponible per descarregar i per comprar en paper.

En els darrers temps hem viscut un seguit de processos judicials en què titellaires que feien sàtira política eren empresonats preventivament i en què gent del carrer eren condemnats per tuits amb acudits de la mort de Carrero Blanco, entre d’altres. En aquest capítol reflexionem sobre com ha evolucionat l’aplicació del delicte d’enaltiment al terrorisme.

Correm el perill que la mordassa cada cop sigui més ampla, i potser arribarà el dia que no podrem ni tan sols parlar.

SINOPSI 

El mite d’Antígona travessa la història d’Occident, des de l’Atenes de Sòfocles fins avui, per recordar-nos la cruïlla entre legalitat i legitimitat. I aquest dilema tan antic, el de la separació entre dret i justícia, el reprenem avui conscients que és el marc des del qual prenen sentit moltes de les accions dels moviments socials i l’esquerra anticapitalista en la praxi política quotidiana.

Antígona emmordassada és un projecte sorgit de la voluntat d’explicar la cultura política comuna que ressegueix els nostres carrers, eminentment desobedient, i forjada per pràctiques que contraposen la legitimitat de causes justes a una legalitat forjada en l’obediència al poder.

Per això el conjunt d’articles que conformen Antígona emmordassada no és només un recull d’experiències i de fites, sinó que respon a la voluntat de construir relat sobre la desobediència i la lluita antirepressiva a casa nostra, relat que posi en valor les trajectòries i doni sentit col·lectiu a un projecte de contrapoder viu avui als Països Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*