Dret Penal

Defensa i acusació en tot tipus de delictes, tant en instàncies ordinàries com extraordinàries, ja sigui en l’àmbit d’adults, com de menors i en matèria de violència de gènere.

Dret Penitenciari

Defensa en l’execució de les penes privatives de llibertat, tant en seu administrativa davant la Direcció General de Serveis Penitenciaris, com davant dels Jutjats de Vigilància Penitenciària.

Dret Migratori i Estrangeria

Tramitació, tant en fase administrativa com contenciosa-administrativa, d’expedients per a autoritzacions d’estada, residència o residència i treball, renovacions d’autoritzacions temporals, sol·licituds d’asil, reagrupaments familiars, etc. Tramitació d’expedients de nacionalitat i defensa en matèria de sancions d’estrangeria.

Dret Administratiu

Assessorament i defensa davant l’administració i la jurisdicció contenciosa-administrativa en qüestions relacionades amb procediments sancionadors, tutela de drets fonamentals i responsabilitat patrimonial.

David Aranda

Advocat exercent de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona
Graduat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra · Màster en Advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya
Màster en Criminologia, Política Criminal i Sociologia Jurídico-penal per la Universitat de Barcelona
Múltiples cursos d’especialització

Blog

Entrevista a Radio Granollers sobre llibertat d’expressió i xarxes socials

Entrevista radiofònica sobre l’estat actual de la llibertat d’expressió a les xarxes socials. Ahir, dia 27 d’abril, vaig tenir el plaer de participar del programa d’actualitat de Ràdio Granollers en el qual se’m va entrevistar per a parlar sobre l’estat de la llibertat d’expressió a les xarxes socials, arrel de la taula rodona que s’organitzava […]

Arxivada una querella contra una regidora per injúries contra els cossos de seguretat

Arxivat un procediment contra una regidora de l’Ajuntament de Barcelona per un delicte d’injúries contra els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat de l’article 504.2 de Codi Penal. El Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona ha decidit finalment arxivar la querella contra una regidora de l’Ajuntament de Barcelona acusada d’injúries contra els cossos i […]

Habeas corpus i durada de la detenció

A voltes sobre la durada de la detenció i la rigidesa dels protocols de conducció de detinguts. Sobre la durada de la detenció i la possibilitat de plantejar l’habeas corpus per haver esdevingut il·legal la detenció al posposar-se més del necessari. Com bé és sapigut, la detenció no pot posposar-se més enllà de les 72 […]

Asil polític i procediments d’extradició

Tertúlia sobre el dret d’asil i els procediments d’extradició passiva. El passat diumenge 8 de novembre vaig tenir el plaer de participar a una tertúlia a Catalunya Ràdio sobre asil polític i extradicions. Aquí trobareu l’àudio del programa.